Минава девет сутринта, още сме по пижама в леглото, от кухнята се носи ароматът на мекичките на баба, а ние скролваме през работния мейл и планираме (без особено бързане) задачите си за деня. На работа сме. От село и всъщност започва да ни харесва.

Снимка 532894

Източник: iStock

Не само заради мекичките, но и защото не губим време в път до и от офиса, и защото сме част от така актуалния световен тренд, който идва с "новото нормално" - дистанционния офис. А той може да е не просто на село при баба, но и два месеца на морето, в планината или някъде в чужбина.

Ето какво трябва да имаме предвид, ако възнамеряваме да съчетаем работа и почивка това лято, и да преместим офиса на някое приятно място. И да не забравим да пием вода - тялото ни има нужда! Особено през лятото.

Снимка 532893

Източник: iStock

Договорът и шефът

От самото начало трябва да ни е ясно, че някои професии са предразположени към отдалечен офис, а други - не съвсем. Ако сме фрийленсър, разработчик в IT сферата, дизайнер, занимаваме се с маркетинг, бюрото ни може да е буквално навсякъде.

Други индустрии обаче предполагат спазване на определени правила и конфиденциалност, които не позволяват изнасяне на работна информация извън офиса. Говорим за банките например.

Пречка може да е директният ни началник, който не смята, че има как да свършим нещо, докато сме по пижама у дома или пък с компютър и коктейл на плажа. Нямаме полезен съвет за този случай, за съжаление.

Още практични съвети как да организираме едновременно почивка и дистанционен офис има тук.