Пловдив и квартал "Капана" са свежи и цветни през лятото и цветни и уютни през есента. В началото на октомври градът ни примамва да се потопим в златното му настроение със събитието, което е своеобразен карнавал на вкусове и аромати.

Guardian, Пловдив и влизането на българския град в селекция на изданието

Когато Пловдив спечели сърцето на Guardian

Поредното признание, което градът получи

Става дума за Есенен базар Капана 2022, който за пореден път ще бъде пристан на доброто настроение, приятното прекарване, разходка, пазаруване с приятели и още любими хора.

От 6 до 9 октомври на мостовото съоръжение над ул. Гладстон в Пловдив ще се съберат над 101 български автори на ръчно изработени изделия, натурални храни и напитки. Всички те отново ще ни впечатлят с въображението си, поднасяйки създадените си с много труд и любов изделия.

На място посетителите ще могат да опитат натурален мед, тахани, натурални напитки, сокове и комбуча, люти сосове, цветен шоколад, деликатеси от Черноморието и специално подбрано кафе. Занаятчийската бира "Капана" пък ще внесе айляка в базарните следобеди, като за вечерите е запазена селекцията от български вина.

След хапването и пийването идва вече ред и на по-активните дейности, сред които е пазаруването. Творческият свят на базара ще стане още по-цветен с декоративни свещи, био и натурална козметика, лимитирани серии дрехи, бижута, аксесоари, декорации от стъкло, кожени изделия, свещи, керамични съдове, изделия от дърво и други, които посетителите ще могат да разгледат и купят.

Новости на есенния базар също няма да липсват. От този сезон любителите на къмпинга и планинарството ще могат да открият нови продукти. Аксесоари за кучета, изделия от корк, детски катерушки, дизайнерски чорапи, аксесоари и дори ръчно изработени лампи също ще са част от изненадите на събитието.

Подготовката за творческата украса за фестивала вече кипи, а артистите творят в своите ателиета с много вдъхновение, уверяват ни организаторите.

Цели 2 тона милосърдие от пловдивчани за обитателите на приюта

Цели 2 тона милосърдие от пловдивчани за обитателите на приюта

Пловдив направи дните на безстопанствените кучета поне малко "по-вкусни"

Есенен базар Капана 2022 е на мостовото съоръжение над ул. Гладстон (срещу Часовника на Централна Поща в Пловдив) от 6.10. (четвъртък) до 09.10. (неделя). Цялата информация за събитието е тук.