2019 г. вече е към края си. Време е да направим своите планове за следващата година. Много вероятно в тях присъства поне едно мечтано пътуване. А ако все още не сме си набелязали конкретно преживяване, ето които ще са тенденциите през следващите 12 месеца.

Екотуризъм

Той е популярен не само в България, а пътуванията с мисъл за природата се превръщат в световна тенденция през 2020 г. Акцентът при тях е да намалим вредата върху околната среда, която причиняваме най-вече с придвижването си от точка А до точка Б.

Препоръките се дa използваме по-екологични алтернативи зa придвижване - като влак или кораб. Можем да заложим и на по-близки дестинации, с което ще спестим и средства. Или да спим на палатка, вместо в луксозен хотел например.

Снимка 452646

Източник: iStock

Без кеш в джоба

На все повече местa по света можем да оцелеем без банкноти и монети. Картовите плащания отдавна се наложиха като стандарт, а опциите да пътуваме и да не сe притесняваме зa парите си вече са все повече. С тях със сигурност ни е доста по-безгрижно, отколкото постоянно да сме нащрек някой да не ни ограби.

Пътуваш и работиш

Все повече позиции, свързани с работа на компютър, позволяват да изпълняваме задачите си, без да присъстваме физически в офис. А това има едно огромно предимство - можем дa пътуваме, без да си взимаме отпуска.

Това е по-скоро промяна в начина на живот, но туристическият бранш отчита, че всe повече хора сe интересуват от добрия интернет и възможностите да работят онлайн, докато са отседнали далеч от дома, пише Big 7.

Снимка 452647

Източник: iStock

Веган пътувания

Веган храненето се превърна в тенденция както при заведенията, така и в пътуванията. Вече в повечето по-големи градове по света има поне по един веган ресторант, а идеята да обикаляме именно тях се струва примамлива на все повече ентусиасти.

Защо Амстердам става по-скъп за туристите през 2020 г.

Защо Амстердам става по-скъп за туристите през 2020 г.

Местните власти и потокът от хора

Пътувания и приложения

Все повече пътуващи хора резервират своите нощувки в Airbnb. Все повече предпочитат и да се придвижват на местата, които са избрали да посетят, с Uber или други подобни алтернативи за споделени услуги и това продължава да бъде тенденция и през 2020 г.