Вече отдавна сме свикнали в TikTok хората да си споделят всичко. От личните драми, през рецептите за любимите си смутита, та чак до... резултатите от пластичните си операции.

Зак Ефрон, депресията и защо челюстта му изглежда по различен начин

Правил ли си е пластична операция Зак Ефрон

Защо челюстта му изглежда по-голяма

А напоследък доста хора в социалната мрежа се хвалят именно с една такава - козметичната процедура, която представлява премахване на букалната мазнина и е новата тенденция в пластичната хирургия. Дори Криси Тейгън се е поддала на вълната и се е подложила на процедурата още миналата година.

За да сме по-конкретни, нека първо уточним, че въпросната букална мазнина се намира в средата на бузата и може да ни накара да изглеждаме сякаш имаме "бебешко лице". Тук на помощ идва точно процедурата по премахването ѝ, която би направила лицето ни да изглежда по-слабо и оформено. Ефектът се харесва на доста хора - бузите вече не са подпухнали, а по-хлътнали, като скулите изглеждат по-изпъкнали.

Самата процедура не е сложна, отнема само около две или три минути и дори не е нужно използването на упойка. Грижите след нея също не изискват много усилия. Достатъчно е пациентите да сложат лед върху лицето си, с който да охладят оперираното място, за да не се подува и кърви.

Но както при всяка козметична намеса, тази също крие своите рискове, макар и те да са минимални. При някои хора може да се получи хематом или инфекция. "Но в правилните ръце усложненията са сведени до минимум", казват пластичните хирурзи.

Любопитно за премахването на букалната мазнина е, че се прави от повече от 50 години, но пък не е никак евтино. Цената за процедура може да е от 3000 до 10 000 долара.

Но преди изобщо да се стигне до решението някой да се подложи на нея, е добре първо да се направи консултация със сертифициран хирург. "Както при повечето неща в пластичната хирургия, резултатът от процедурата зависи от хирургическата преценка", казват козметичните експерти.

Джейн Фонда, Кайли Дженър, Кортни Кокс, Ким Кардашиян и как изглеждат сега знаменитости с пластични операции

Знаменитостите открито за пластичните си операции

Как изглеждат те сега

Трябва да е подходящо пациентът да се подложи на подобна интервенция, както и да се вземе правилното решение каква част от подкожната мазнина да се премахне. При по-младите пациенти трябва да се подходи към това с повече внимание, тъй като с напредването на възрастта хората губят мазнини от лицето си, пише People.