От известно време знаем, че Bugatti готви новата си суперкола и тя трябва да бъде представена по някое време тази година.

Bugatti и новият модел на марката, който ще бъде представен съвсем скоро

Изненадата, която Bugatti готви

Още от най-доброто

С напредването на месеците от 2024 г. вече имаме и малко повече яснота около това, което ни очаква, и се очертава да бъде епично.

Все още не знаем как ще казва новата суперкола на Bugatti, но знаем, че тя ще бъде представена през юни. Беше обявено и още нещо много важно и ключово, което интересува всеки любител на колите - какъв ще бъде двигателят.

Снимка 655664

Източник: Bugatti

Очакваше се за следващия си автомобил Bugatti да направи компромис и да сложи под капака по-малък двигател, с по-малко цилиндри. Е, да, ама не. Новото Bugatti ще замени досегашния W16, използван в Chiron и неговия предшественик Veyron, с V16 двигател.

Точно така, отново ще става дума за цели 16 цилиндъра, но този се усеща и лекият полъх на промяната, защото новият автомобил на луксозната марка ще бъде хибриден. Новият двигател на Buggati е голямата работа, защото V16 не е използван в производствен автомобил от 1991 г., когато беше под капака на Cizeta-Moroder V16T, пише Autocar.

Колко време отнема боядисването на един автобомил на марката Bugatti

За колко часа бива боядисано едно Bugatti

За същото време други произвеждат няколко коли

За момента няма информация относно капацитета на новия двигател не бе дадена такава и дали е разработен от компанията. Но в профила си във Facebook Мате Римац, който е изпълнителен директор на Bugattи Rimac, бе така добър да отговори на този въпрос под свои пост.

Хърватинът твърди, че двигателят е разработен от Bugatti Rimac с помощта на партньори, но е напълно независим от Volkswagen/Porsche. "Няма споделени части с никоя кола. Не само двигателя, но целият автомобил е създаден от нулата. Няма споделена част с Chiron, Nevera или друга кола", пише Римац.

В YouTube бе пуснато и кратко видео, което ни кара да настръхнем, защото чуваме шума, който двигателят издава, когато му бъде подадена газ.

Rimac Campus - кампусът за 200 милиона евро, който се строи в Хърватия

Кампусът за 200 милиона евро, който се строи в Хърватия

Един наистина вълнуващ проект

Този V16 ще бъде първият хибриден двигател на Buggati, а от компанията твърдят, че ще бъде несравним във всеки един детайл. "Той е чисто въплъщение на ДНК-то на Bugatti, създадено не само за настоящето или дори за бъдещето, а за вечността", се казва в прессъобщението на компанията.