Във Виетнам официално откриха една от новите гордости за страната си едва през април, а ето че местните вече могат да се похвалят, че именно благодарение на нея са носители и на нов световен рекорд.

Sky Bridge 721, Чехия и това ли е най-дългият висящ пешеходен мост в света

Ето с какво ново може да се похвали Чехия

Нов рекорд за страната

Става дума за впечатляващия мост Bach Long, който е обявен за най-дългия стъклен мост в света.

Първото място му е отредено от Рекордите на Гинес и така измества доскорошния номер едно - стъклената пътека с дължина 526 метра, намираща се в Китай.

Новият шампион във Виетнам е построен в красивия планински селски район на провинция Сон Ла.

Местни и туристи, преминаващи по Bach Long могат да се любуват на популярния планински курорт и впечатляващата панорамна гледка, която разкрива буйни тропически гори.

А следва и най-любопитното. Конструкцията на стъкления мост е изградена на 150 метра над земята, а пътеката му е с дължина от цели 631 метра.

Великолепният Bach Long (в превод името означава "бял дракон") е създаден благодарение на съвместните усилия на няколко виетнамски туристически организации и френска строителна компания.

А целта на инициативата е да бъде съживен местният туризъм, пострадал при глобалната пандемия и последвалото затваряне на границите на страната за международни посетители.

Methuselah, кое е най-старото дърво в света и каква е историята му

На колко години е най-старото дърво в света

И на кой континент се намира

Интересните факти за новия рекордьор обаче не свършват дотук. Bach Long има достатъчно стабилна конструкция, за да издържи до 450 преминаващи по стъклената пътека наведнъж. А за тази устойчивост гарантира тест, направен с тежък SUV автомобил, пише CNN.