Когато си представяме идеалната лятна ваканция, често мисълта ни рисува картини на живописен остров с кристални води, бели пясъци и спокойствие, което граничи с безвремие. И е факт, че подобен остров съществува не много далеч от България.

Патмос - гръцкият остров, от който започва краят на света

Гръцкият остров, от който започва Апокалипсисът

Много религия, история и красиви гледки

За разлика от свръх туристическия Санторини, класическия Миконос или все по-популярния Крит, Антипарос стои малко в страни от вниманието на летните пътешественици. Част от Цикладските острови, той предлага наистина по-бавна почивка.

Антипарос се гордее с белите си плажове, тюркоазени води и относително тихите си брегове, където човек може да се наслади на спокойствието на морето. Традиционната бяла архитектура на Цикладите пък е допълнителен бонус към ваканцията.

Снимка 661380

Източник: iStock

Островът е и тайно убежище на много знаменитости, които странят от суетата на Санторини. Том Ханкс и Рита Уилсън имат вила на Антипарос вече 15 години, Мадона, Матю Маконъхи и Брус Спрингстийн също са се наслаждавали на почивка тук, пише Conde Nast Traveller.

Снимка 661379

Източник: iStock

Сред най-красивите места на Антипарос са плажът Фанари, където повечето местни предпочитат да прекарват времето си. Пълно спокойствие пък цари на малкия ненаселен остров Деспотико, където има светилище на бог Аполон от VI век пр. н.е.