Кой е казал, че с края на лятото приключват и забавните неща, които можем да правим или посетим. Даже напротив - сега се започва.

По традиция фестивалът Aniventure Comic Con е едно от тях и ще се проведе в средата на месец септември - на 14 и 15 септември

И тази година събитията през двата дни ще бъдат разделени в четири зали, в които ще се случват само яки неща. Ще има панели, в които ще видим как на живо рисуват известните илюстратори Скот Хана и Уилям Симпсън. Първият е правил десетки комикси за Marvel и DC, докато Симпсън е отговорен за скицирането на всеки един епизод на Game of Thrones, както и за създаването на някои от най-впечатляващите създания в сериала.

Докато сме на тема рисуване, да не забравим да споменем, че на Aniventure Comic Con ще присъстват и българските илюстратори, стоящи зад персонажите на киселия заек Спас и неговият приятел Тони Патето. Ще можем да видим и Неда Малчева, която чрез илюстрациите си показва ежедневието на една майка.

„Просто Спас“ – новият комикс на Стен Дамянов

Историята на киселия заек Спас

Стен Дамянов за комикса „Просто Спас“, за рисуването и разказването и за историите в 1 и в 40 страници

Феновете на Game of Thrones няма как да не помнят първият меч на Браавос - Сирио Форел (Милтос Йеролему). Добрата новина е, че той ще бъде един от специалните гости на Aniventure Comic Con тази година. Той ще има специален панел, на който ще показва завидните си умения с меч в ръка.

Наталия Тена ("Хари Потър", Game of Thrones), Девон Мъри ("Хари Потър") и Сам Джоунс ("Флаш Гордън") също ще бъдат сред специалните гости на фестивала. 

Разбира се, няма да мине без K-Pop шоу, без Cosplay конкурсите и без безграничните забавления, които предлага гейминг залата на Aniventure Comic Con. Пълната програма по дни е тук, а информацията за билетите - тук.