Компанията Ring започна като стартъп под друго име, но Amazon закупи компанията още през 2014 г. и я превърна в една от най-разпознаваемите в сферата на домашната сигурност.

Асоциираме Ring с умни джаджи и звънци с камери, които ни помагат да наблюдаваме дома си, независимо в коя точка на света се намираме.

Благодарение на сериозните ресурси на Amazon, Ring успява да предложи истински иновации и водещи за пазара продукти, последен от които е невиждан до момента охранителен дрон за дома.

Устройството се нарича Always Home Cam и представлява малък дрон със станция за зареждане, който може самостоятелно да прави пет-минутни обиколки на дома ни и да ни дава стрийм на живо от случващото се.

Снимка 498084

Източник: Ring

Времето за полет от пет минути е съвсем преднамерено, за да не може камерата да се ползва извън целите, за които е предназначена.

Затова няма и дистанционно, с което да се управлява. Полетът й се направлява от изкуствен интелект, който сами трябва да обучим, като "разходим" камерата из дома ни, преди да я активираме.

Разбира се, Always Home Cam може да взаимодейства с други продукти на Ring и се активира, ако например умният звънец у дома засече нарушители.

От Amazon и Ring обещават, че всички кадри, записани и предадени от камерата, ще бъдат напълно криптирани, така че никой друг няма да има поглед над случващото се у дома.

Камерата ще излезе на пазара догодина, а цената й ще е 250 долара.