Има ли мъжки и женски цветове, а красиви и грозни? Има ли хора, на които им подхождат всички цветове? Време е своята дума да каже цветовият анализ.

Цветен ли е всъщност животът, или сив? Зависи от това какви цветове избирате. А как избирате цветове зависи не само от моментното ви настроение, а от стотици други фактори, на които вероятно никога не сте обръщали внимание.

Например е възможно да се обличате в определени цветове, защото сте свикнали така, заради модни тенденции, а може да се опитвате чрез цвят да привлечете внимание или... да се скриете.

Няма нужда дори да споменаваме, че колкото и да си приличат хората, толкова са и различни. Всъщност истината е, че в зависимост от това в кой географски регион се намираме хората притежават и различни физически дадености - за средиземноморските народи е характерна по-тъмна пигментация на косите, в северната част на Европа преобладават светлокосите и светлооки, а азиатците имат също свое отличително оцветяване.

Спрямо пигментацията и личното излъчване се разделяме на различни семейства, наречени с имената на годишните сезони - Пролет, Лято, Есен, Зима, като за всеки един сезон са характерни определена гама от цветове и нюанси.

Типът Зима са контрастни и ярки личности като Моника Белучи, Пенелопе Круз, Шер, изглеждат добре с черно, червено, лилаво.

Лятото се отличава с мекота на излъчването, а цветове му са пастелни - Чарлийз Терон, Ума Търман, Кейт Уинслет.

Жените, които са Есен имат топло излъчване, златисти нотки в косата - Джулия Робъртс, Дженифър Лопес, Джесика Алба.

Типът Пролет е с най-нежно излъчване и финес, а представителите му като Никол Кидман, Дженифър Анистън са с много светли кожи, а цветове им са - коралово, ярко зелено, виолетово.

Цветовият анализ е личен процес и ще ви помогне да разрешите всички съмнения, свързани с цветовете. Тази услега се прави се веднъж в живота, тъй като цветовете, които ни подхождат не се променят с времето.

"Много често хората имат нужда от някаква пъстрота и освежаване на гардероба си. Омръзнало им е черното. Не са сигурни дали изборът им е правилен. Случва се да са натоварени негативно към определени цветове, които могат да се окажат подходящи за тях. Цветовият анализ сякаш изведнъж отваря очите ти и всичките ти сетива за останалите цветове, които не си използвал досега ", разказва Румяна Пенева, която консултира хората как да избират цветовете за облеклото и грима си.

Цветовият анализ улеснява пазаруването ви и комбинирането на дрехи, спестява необмислени покупки, гарантира винаги да изглеждате стилно и елегантно, следвайки насоките му. Един лесен и сигурен начин за разхубавяване само с помощта на правилно подбраните цветове.

Още за цветовия анализ на coloriten.com