Козметичният пазар може да е все по-изобилен, но корейската козметика успява да завземе все по-голям дял от него. И у нас стават все по-актуални корейски марки, които предлагат както грижа за кожата, така и декоративна козметика. А ето и на какво се дължи голямата им слава.

Корейките са известни по света със своя култ към порцелановата кожа. Рядко можем да срещнем дама, която има несъвършенства по лицето си и започваме да се чудим дали това не е някаква генетична или расова предразположеност. А и, често казано, малко им завиждаме.

Но истината е, че корейките полагат много грижи за кожата си, които видимо дават ефект. В интернет пространството можем да намерим стотици трикове за красота, които им се приписват, за да се приемат като достоверни и работещи.

А именно заради порцелановата кожа на корейките и тяхната козметика стана супер популярна по целия свят. И мнозина, които са я тествали, потвърждават нейния ефект.

Но тук говорим не само за ефект, но и за иновативни продукти. Сред тях са BB кремовете, които вече се произвеждат от стотици марки, sheet и bubbly маските за лице, различни натурални води, които се влизат в състава дори на фон дьо тени, както и продукти на водна основа, които са много по-щадящи към кожата.

Грижа и красота - това са двата ефекта на корейската козметика. Почистване, ексфолиране и хидратация са основните стъпки към перфектна кожа. Ако ги изпълняваме правилно и с точните продукти, след това ще се нуждаем от много по-малко грим, смятат корейките.

Естествените съставки в него са добри както за клиентките, така и за околната среда. А красивото лице се подчертава перфектно с малко блясък (от хайлайтър например), пише TNP.

Сред корейските козметични продукти със сигурност ще намерим много, чиито етикети да ни накарат да повдигнем вежди с недоумение, но местните се кълнат в техния ефект. Примери са хайверът от сьомга, конската мас, плацентата, магарешкото мляко, виното, карфиолът, женшенът и трюфелите.

Козметика в хладилника

Козметика в хладилника

Какво да съхраняваме на студено

Но всеки от тези продукти е намерил своето точно място в състава на маски, кремове и грим, а манията по корейската козметика със сигурност ще продължи и през 2019 г. Затова, ако не сме пробвали досега, вече е крайно време.