Въпреки че лятото тази година не е такова, каквото на всички ни се иска, горещите моменти не липсват. А те не се отразяват добре не само на по-чувствителните сред нас, но и на козметичните продукти, които ползваме.

Ето защо е добре да разчистим малко място в хладилника за някои от тях. В противен случай, може да се наложи да ги изхвърлим на боклука.

Червила и гланцове

Знаем какво се случва с тях, когато са ни под ръка в дамската чанта през целия горещ ден. А ако решим да оставим някое червило в колата за всеки случай... По-добре не.

Взимаме с нас само един продукт, който сме решили да ползваме днес. Останалите съхраняваме на студено, на вратата на хладилника.

Снимка 370879

Източник: iStock

Ако останат на топло, могат да не се разтопят буквално, но променят консистенцията си и е доста вероятно да не успеем да ги използваме докрай. А това не е никак готино, ако сме дали 30 лева за червило, нали?!

Маска за лице

Този продукт от бялата козметика също се нуждае от по-ниска температура, за да запази текстурата и качествата си. Освен това, когато нанесем студената маска на лицето, моментално ще се охладим.

Очни серуми и кремове

Всъщност, за тях е добре да имаме запазено място в хладилника през цялата година. Не че толкова ще се развалят, просто когато ги нанесем в зоната на очите веднага след изваждането от хладилника, те бързо намаляват подпухналостта.

Снимка 370881

Източник: iStock

Етерични масла

Неслучайно са в тъмни, стъклени бутилки. Маслата трябва винаги да се съхраняват далеч от слънчева светлина и на хладно. А ако това хладно е вратата на хладилника, още по-добре.

Така етеричните масла не променят своя състав и свойства и можем да ги използваме, докато шишенцето не се изпразни.

Парфюми

Не липсват поддръжници на мнението, че мястото им е именно в хладилника, защото така не променят аромата си. Но ако това решение ни изглежда крайно, не бива да забравяме, че парфюмите винаги трябва да бъдат далеч от слънчевата светлина. 

Банята, в която влажността е много висока, също не е подходящо място за съхранение на ароматните шишенца.

Снимка 370882

Източник: iStock

Слънцезащитни продукти

Достатъчно време ги държим на топло на плажа или край басейна. Когато е възможно, добре е да съхраняваме продуктите с SPF фактор в хладилника. Така ще предотвратим възможността действието им да отслабне преди да е изтекъл срокът на годност, пише Cosmopolitan.

Лак за нокти

Всяка маникюристка знае добре, че през лятото нанасянето на лака е истинско изпитание, защото той променя консистенцията си от жегата.

Козметика с активен въглен срещу несъвършенствата

Козметика с активен въглен срещу несъвършенствата

Още едно приложение

Ние също ще имаме проблеми с лакирането, а колекцията ни от цветни шишенца може да стане негодна за употреба, ако не я настаним удобно в хладилника.