Нова година, нова мода, ново вдъхновение. Колекциите пролет/лято вече започват да превземат магазините. А у последователите на тенденции все повече се зараждат въпроси какви точно да бъдат новите попълнения в гардероба. Ето няколко насоки.

Ретро, но не съвсем

Полъхът на 80-те ще се усеща цяла година и ще се налага над голяма част от моделите. Основният акцент този път е върху раменете. Те трябва да бъдат подчертани. Независимо дали с голота или с подплънки, тази тенденция тепърва ще навлиза.

Снимка 333526

Източник: iStock

Заедно с нея, диско ерата ще напомни за себе си и с ежедневни и спортни модели, залагащи на по-широки кройки и ярки, металически цветове. Едно златисто яке за пролетта, сако с подплънки и блуза с голи рамене са попадения в целта.

Отново хит

Бюстиетата още от миналата година се прокрадват къде скромно, къде дръзко. И през пролетта и лятото на 2018 г. ще продължават да бъдат хит. С презрамки или без, в бяло или черно, късо или дълго - въпрос на избор. Грешките са почти невъзможни.

Снимка 333519

Източник: iStock

Цвят, още цвят

Докато всички говорят, че ултравиолетовото е цветът на 2018 г. Диор залага на визия в червено от глава до пети. Във все още хладните месеци на новата година напълно спокойно може да дадем воля на цялата си провокативност, облечена в огнения цвят.

Новата година и модните тенденции ни призовават и да намерим своя любим цвят, които ни приляга най-добре. А след това трябва да се приведем в пълно бойно снаряжение. Цял ансамбъл в бебешко синьо, тюркоазено или жълто винаги може да влезе в употреба за различни поводи.

Нестандартно и дръзко

Прозрачните материи, които оставят съвсем малко на въображението, ще разпалват страстите през 2018 г. Бодита и рокли предимно в черно, които едва прикриват женските красоти, са идеален избор за по-дръзките дами. За по-скромните има опции с подплата в телесен цвят.

А сред прозрачните материи няма как да не поставим и един по-екстравагантен избор - пластмасовите дрехи. Преди години имаше прозрачни чадъри, които се превърнаха в хит. Сега материалът, който принципно не сме свикнали да свързваме с дрехи, успя да се наложи в колекциите на редица големи дизайнери.

От Karl Lagerfeld, през Valentino, до Balmain и CALVIN KLEIN, синтетичният материал излиза на подиума под формата на ботуши, дъждобрани, сака и шапки. Определено не за всеки вкус.

Боси и модерни

Чорапите бавно, но сигурно се превръщат от необходимост, на която не обръщаме особено внимание, в моден аксесоар. Вместо да крием еднообразни чифтове под панталони и в обувки, време е да ги покажем в целия им блясък.

Снимка 333520

Източник: iStock

А той е цветен и носи настроение. За по-стилните дами се препоръчва чорапите да са в тон с цялостния аутфит. По-смелите могат спокойно да заложат на модел, който ще привлече всички погледи.