Манчестър Сити успя да постигнат нещо, което до момента нито един отбор във Висшата лига на Англия не е успявал - да спечели за четвърта поредна година титлата.

Защо Илкай Гюндоган и Кевин Де Бройне останаха без медали след спечалването на ФА Къп

Да спечелиш купа и да останеш без медал

Да изтеглиш късата клечка

Всичко се реши в последния мач за сезона, като на Сити им трябваше победа над Уест Хем, за да си гарантира празненствата. "Гражданите" не изпитаха особени проблеми и успяха да си осигурят мястото в историята.

Сега, разбира се, е време за празненства, но има четирима футболисти, играли за Манчестър Сити, които няма да получат медал за макар и малкия си принос към спечелената титла.

Според правилата на Висшата лига, даден футболист ще получи шампионски медал, ако е изиграл поне пет мача за отбора през сезона. Е, четирима футболисти не успяват да покрият този критерий и за това ще останат без медали.

Двама от тях - Кол Палмър и Аймерик Лапорт, се включиха само в един мач за сезона, след което бяха продадени. Палмър отиде в Челси, докато Лапорт в Ал Насър. Другите двама са все още собственост на Сити, но играят под наем в други отбори.

Единият е Калвин Филипс, който така и не успя да намери най-добрата си форма при шампионите и изигра едва четири мача преди да бъде даден под наем на Уест Хем. Другият е Джеймс Макати, който изигра един мач през сезона за Манчестър Сити и бе пратен под наем в Шефилд Юнайтед.

Преди Roland-Garros - какво трябва да се случи, за да остане Новак Джокович на преди Яник Синер

Какво трябва да се случи, за да остане Новак Джокович на първо място в тениса

Сърбинът трябва да даде всичко от себе си

И четиримата футболисти не покриват критерия на Висшата лига за пет изиграни двубоя през сезона, затова няма да получат своя медал, пише SPORTbible.