С първия си сезон "Западен свят" успя да привлече много фенове, които останаха с високи очаквания и към втори, но през следващите два сезона сякаш ситуацията се влоши, защото рейтингите паднаха драстично.

"Западен свят", HBO и решението сериалът да бъде прекратен

Дойде ли краят за "Западен свят"

Няма вечни неща

И така през ноември разбрахме, че HBO са решили да прекратят сериала и да не продуцират пети сезон. И ако това беше до някаква степен очаквано, то не можем да кажем същото за новината, че сериалът ще бъде премахнат от HBO Max.

Не само "Западен свят", но също така "Любовен живот", "Палавници" и "Невъзможните" също ще бъдат премахнати от стрийминг платформата. Според Variety причината за това решение се корени в желанието на компанията да спести пари, които иначе трябва да изплати на актьорите и екипите, работили по сериалите, докато те са налични в стрийминг платформата.

А тази нужда от пестене идва от сливането между WarnerMedia and Discovery по-рано тази година. Идеята е през следващите три години да бъдат спесени около 3 милиарда долара. Интересното е, че "Любовен живот" и "Палавници" са оригинални продукции на HBO Max, като "Любовен живот" дори бе първият сериал, продуциран от новата стрийминг платформа.

Колкото до "Палавници", странното в случая е, че наскоро сериалът бе подновен за втори сезон. Но пък това е поредно доказателство, че в днещно време в Холивуд нищо не е сигурно.

Batgirl, Waner Bros. и решението на компанията да се откаже от филма за Батгърл

Филмът за 90 милиона, който няма да види бял свят

Интересното решение на Waner Bros. за Batgirl

"Западен свят" и "Невъзможните" обаче не са оригинални продукции нa HBO Max, но очевидно не това е било водещо при решението за прекратяване и изтегляне от платформата. Все още не е ясно кога сериалите ще бъдат премахнати от HBO Max.

И говорейки за пестене, трябва да кажем, че в момента HBO имат три сериала, които са всичко друго, но не и евтини. Това са "Домът на дракона", "Еуфория" и "Последните оцелели", на които очевидно ще се залагат големите надежди за приходи.