Официално сме в сезон на настинките, вирусите и гриповете. Затова и темата със здравето ни, как да се грижим за тялото си и как да разчитаме сигналите, с които ни казва, че не добре, е особено актуална. На тази тема са трите книги от тазседмичната ни селекция.

"За това не се говори"

Дерматологът Яел Адлер вече е позната на българските читатели с "Чудото кожа". В последната си книга тя се заема да отговори на въпроси, свързани с човешкото тяло, които минават за табу.

Снимка 592834

Източник: Колаж / Колибри

Сред тях са проблемите с ерекцията, менопаузата и андропаузата, телесните миризми, болестите, предавани по полов път, хормоналният дисбаланс, стареенето.

Изд. Колибри, 20 лв.

"Кажи ми какво те боли, за да ти кажа защо"

Мишел Одул е лекар и основател на Френския институт за шиацу. И, както може да се очаква от съчетанието на тези две неща, се опитва да даде психосоматично обяснение на физически страдания като хроничните болки, кисти, алергиите, мигрена, ишиас, наднормено тегло и дори рак.

Снимка 592836

Източник: Колаж / Изток-запад

Защото всяка болка е следствие на емоционален блокаж и опит на тялото ни да ни подтикне да го разрешим.

Изд. Изток Запад, 19 лв.

"Детският имунитет"

Книгата на д-р Цветелина Великова със сигурност ще е полезна за всеки родител, независимо дали се бори с колики при бебето или с акне при тийнейджърите.

Снимка 592835

Източник: Колаж / Сиела

На ясен и достъпен език тя описва развитието на детската имунна система от утробата, за да поясни колко често е "нормално" да боледува детето, как да го предпазим възможно най-ефективно, на какво се дължат страховете от ваксините и най-честите митове за тях.

Изд. Сиела, 18 лв.