Наскоро разказахме за канадско-американската атлетка Анджела Сеунг Джу Лий, която на 19-годишна възраст стана най-младият човек, който някога е печелил световно първенство по ММА. И въпреки че временно прекъсна кариерата си, тя се завърна към състезанията, за да докаже, че майките са най-силните хора на Земята във всяко едно отношение.

Сега от профила на Анджела в Instagram разбираме, че наскоро спортистката е преживяла тежка загуба - тази на сестра си Виктория Лий.

Изгряващата ММА звезда Виктория Лий е починала на 18-годишна възраст миналия месец, потвърждава чак сега семейството й. Не е посочена причина за смъртта, нито защо не е съобщено по-рано за кончината на момичето. Лий е един от най-обещаващите спортисти на смесени бойни изкуства в света, която си спечелил прозвището "Вундеркиндът".

Родената на Хавайските острови ММА състезателка е със силно MMA родословие. В това число влиза не само сестра ѝ Анджела, която държи световната ММА титла при жените, но и и брат ѝ Кристиан, който пък е шампион в лека категория.

Анджела Лий потвърди, че Виктория е починала на 26 декември в публикация в Instagram и то чрез история.

"Тя си отиде твърде рано и семейството ни е напълно съсипано оттогава. Липсва ни повече от всичко на този свят. Нашето семейство никога няма да бъде същото. Животът никога няма да бъде същият. Виктория беше най-красивата душа, живяла някога. Тя беше най-добрата малка сестра на света. Най-добрата дъщеря, най-добрата внучка и най-добрата кръстница. Липсваш ни толкова много, сестро. Повече отколкото би могла да осъзнаеш. Всички сме разбити. Защото частица от теб беше във всеки от нас и когато си тръгна, тази частица беше изтръгната от нас. Никога няма да сме същите", пише ММА състезателката.

Анджела продължава публикацията си с думите, че всяко малко нещо я кара да мисли за Виктория - от слънчевите лъчи до залеза. Защото именно малката ѝ сестричка я е научила да вижда красотата в простите неща.

"Ти беше нашата ярка светлина. Нашето слънце. И това никога няма да се промени. Ти беше перфектна във всяко отношение. Най-добрият човек, когото познавах. Най-красивото момиче отвътре и отвън. Обичаме те Виктория. До края на света", завършва публикацията си Анджела Лий.

Анджела Лий, ММА шампион и как успява да съчетае майчинството с този мъжки спорт

Нежната страна на MMA

Анджела Лий - ММА шампион, страхотна майка и още нещо

Тя не пропуска да помоли хората да дадат на семейството ѝ нужното време, пространство и уважение в този толкова труден момент. Заради големия и потенциал Виктория Лий беше спрягана като следващ ММА шампион, отбелязват от Daily Mail.

Въпреки това Виктория се оттегли известно време от спорта през 2022 г., за да се съсредоточи върху завършването на гимназия. Какво ли се е случило с нея, за да се стигне до смъртта ѝ, все още не е ясно, но както пишат и от Metro, вероятно става дума за някакъв инцидент. Последната ѝ публикация в Instagram е от преди три седмици. Виждаме усмихнатата Виктория в компанията на брат си Кристиан, която пише, че се гордее с поредния му успех в ММА средите.