Напоследък все по-често научаваме любопитните новини от различни подкасти, в които участват известни личности. Такъв е случаят и тук - Виго Мортенсен, когото безкрайно уважаваме, разкри, че е отказал ролята на Върколака и, съответно, Х-мен франчайза.

62-годишният актьор участва в подкаста на MTV Happy Sad Confused, където разказа, че е получил предложение за ролята и е отишъл на срещата с режисьор Брайън Сингър заедно със сина си Хенри.

"Нещото, което ме притесняваше, беше този ангажимент с безкрайната поредица филми, в които да съм в ролята на един и същи персонаж," казва Мортенсен. Той завел сина си Хенри, който в момента е на 33 години, като "късмет" на срещата.

Виго и Хенри Мортенсен

Източник: GettyImages

Виго и Хенри Мортенсен

"Надявах се, че той може да научи нещо за филма, защото беше фен и му бях дал да прочете сценария. "Не е така, не се случва така в комикса," ми каза той."

Актьорът признава, че режисьорът Брайън Сингър се е опитал да обясни на детето му защо е направил промените по оригиналния комикс. "На излизане той ме попита дали режисьорът ще промени нещата, които са обсъдили, и аз му казах, че най-вероятно не.

Така или иначе щях да откажа ролята, защото не съм сигурен, че искам да правя едно и също нещо няколко години подред. Пък после се съгласих за трилогията "Властелинът на пръстените." Там Мортенсен е в ролята на Арагорн и става популярен по цял свят.