Ако днес попитаме някой възрастен за училището, с присъщата на големите хора сериозност той сигурно би ни отговорил, че образованието в момента е поставено пред огромно изпитание...

Ако обаче зададем същия въпрос на някой ученик, вероятно ще получим отговори от сорта на "много е яко, че си седим вкъщи", през "е, какво толкова, нали пак учим онлайн" до "омръзна ми да седя в стаята си, искам си приятелите в клас"...

На фона на тези различни гледни точки, учителите правят всичко по силите си, за да преподават онлайн поне най-важната част от учебния материал. И ние шапка им сваляме.

За да подпомогнат учениците, родителите и учителите, в тази ситуация се включва и Bulgaria ON AIR. Прави го по най-естествения и познат на по-големите сред нас от миналото начин - с телевизионни уроци.

Снимка 474625

Източник: Bulgaria ON AIR

Всички те са заснети с истински преподаватели, което гарантира, че нашите деца имат пред себе си професионалист, който познава нуждите им. Уроците са разработени специално от издателство "Просвета" и са предназначени за ученици от 1-ви до 7-ми клас. Излъчват се всеки делничен ден от 13:15 ч.

Снимка 474624

Източник: Bulgaria ON AIR

В момента основният фокус са видеата с уроци по български език и математика за учениците от 4-ти и 7-ми клас. Разбираемо - именно на тях им предстоят матури и външни оценявания.

Но има и специални по-кратки уроци и по други предмети, като "Човекът и обществото", "Човекът и природата", "История и цивилизации" и "География и икономика". Към някои ще има възможност и за упражнения, както и тестове, с които обучението да се доближи максимално до това в класната стая.