Втори сезон на "Домът на дракона" (House of the Dragon) е към своя край и останаха едва два епизода, докато отново се сбогуваме със света на Вестерос за неопределено време.

Каква е връзката на драконовите яйца от "Домът на дракона" с Game of Thrones

Каква е връзката на драконовите яйца от "Домът на дракона" с Game of Thrones

Нова порция разлики с книгите на Джордж Р.Р. Мартин

Очаквано шести епизод не предложи нова битка, която да ни държи в напрежение, а няма изгледи подобно нещо да се случи и в седми. Поне тийзърът за него не издава нищо подобно.

Следват сюжетни разкрития (спойлери) за втори сезон на "Домът на дракона", така че който не е гледал епизодите до момента, трябва да спре с четенето тук.

Да, в шести епизод нямаше запомняща се битка, но пък се случиха някои други интересни неща. Едно от тях дойде в самия край на епизода, когато драконът Морски дим противно на всякаква логика сам избра своя нов ездач.

И той бе изненадващ за всеки - Адам, незаконният син на Морската змия, за когото все още никой не знае. В седми епизод ще видим как Ренира лично ще го намери и потърси обяснения как така някой, който няма кръвта на Таргариен, може да язди техен дракон.

След като бе изхвърлена от малкия съвет от сина си Емонд, Алисент ще преживее душевен катарзис, който ще я накара да преосмисли всичко. Демън ще продължи стратегическите си ходове за набиране на армия, а драконът на принц Дерон (един от синовете на Алисент) ще изчезне от Кралски чертог.

Юън Мичъл, който без пари успя да пробие и стигне до "Домът на дракона"

Юън Мичъл, който без пари успя да пробие и стигне до "Домът на дракона"

Една история, която доказва, че няма невъзможни неща

В самия край на тийзъра виждаме отново най-големия и възрастен дракон Вагар в полет, но остава да разберем накъде точно се е запътил.