Джеф Безос вече успя да изпита нещо, с което наистина много малко хора в историята могат да се похвалят - полетя в Космоса.

Джеф Безос, Илон Мъск, NASA и защо собственикът на Blue Origin съди космическата агенция

Безос съди NASA заради Мъск

Враждата им няма край

Но амбициите на Безос, разбира се, не се простират само до неговия полет, а и до много други. Може би докато изстрелването на ракети не стане нещо междуградски транспорт, знае ли човек.

Според TMZ, основателят на Amazon и Blue Origin готвят още един полет, а на борда на ракетата може да се окаже Уилям Шатнър.

Снимка 548335

Източник: GettyImages

90-годишният актьор е добре познат от ролите си в "Стар Трек" и "Островът на мъртвеца", като към момента източници твърдят, че сделката не е финализирана, но остават дребни подробности.

Ако Шатнър наистина полети в Космоса, то той ще се превърне в най-възрастния човек, който има тази необикновена възможност. Според сайта на Blue Origin ракетата, която ще бъде използвана за полета, се казва New Shepard, пише People.

Джеф Безос, Юрий Милнер, Altos Labs и компанията, която иска да създаде безсмъртие

Безсмъртието - новата мания на Безос

За какво ще похарчи малко милиони

Тя е напълно автономна, така че няма нужда от пилот, а седящите места в нея са шест. Но за момента не се знае от кой ще бъдат заети останалите пет места, ако приемем, че Уилям Шатнър е сигурен пасажер.