Футболните отбори (а и не само, разбира се) се стремят всяка година да изненадват феновете си с нови дизайни на добре познатите им екипи.

Уилиан, разтрогването на договора на футболиста с Арсенал и огромният жест, който направи

Джентълменският жест за милиони на един футболист

Не всичко е пари

Понякога крайният резултат е доста впечатляващ, но не са редки и случаите, в които феновете просто се чудят кой е измислил това. Случаят с третия екип на Аякс е по-скоро от първия тип.

Новите екипи на амстердамския гранд са черни, но в тях са вплетени и цветовете на реге културата - червено, зелено и жълто. На гърба пък има три кацнали птички, които отново са в същите цветове.

Доста яко, бихме казали, а това не е никак случайно, защото третият екип е вдъхновен от песента на Боб Марли - "Three Little Birds". Но в мача срещу Цволе от първенството на Нидерландия феновете забелязаха, че трите малки птички липсват.

Според Ajax Life, от клуба са обяснили промяната с мотива, че от УЕФА са видели трите птички като израз на нещо, което не съвпада с техните приети норми и разбирания. От as.com разбираме, че връзката между Аякс и музиката на Боб Марли датира от 2008 г., когато след приятелски мач с Кардиф в Уелс песента е пусната на стадиона.

Тя бързо се превръща в любима на феновете на отбора и е нещо като неофициален химн, който може да бъде чут на почти всеки домакински мач на Аякс. А от профила на отбора в Instagram разбираме, че екипите ще бъдат пуснати отново в продажба от януари.