През годините сме виждали не един и двама спортисти да сменят имената си. Някой заради религията, а други заради различни цели.

Тайгър Уудс например всъщност не се казва Тайгър, а Елдрик. Но тук не говорим за смяна на името по законен път. Докато ситуацията при легенди като Касиус Клей и Шармън Шах е доста по-различна.

И двамата решават да сменят имената си на Мохамед Али и Карим Абдул-Джабар, защото в даден момент от живота си са решили да приемат исляма. Има още много подобни примери от близкото (и не чак толкова) минало.

Поредният спортист, който реши да смени името, с което доби популярност се оказа Томас Партей. Полузащитникът на Арсенал и национал на Гана е роден и израснал като християнин, но сега решава, че ще приеме друга религия.

28-годишният футболист обяви, че е приел исляма заради приятелката си Сара Бела, която е от марокански произход. Двамата дори вече са женени, а мюсюлманското му име е Якубу. Сигурни сме, че феновете на Евертън веднага правят препратка с един друг африкански футболист, който носеше същото име.

Патрик Гунарсон, Викинг и обвиненията срещу вратаря, че смалява вратата си

Вратярят, който смалява вратата си

Обвиненията са сериозни

Но според Evening Standard промяната на името на Томас Партей на Якубу засега не е официална и той ще продължи да изполва рожденното си име, пише GiveMeSport. Това означава, че феновете на Арсенал няма да се налага да закупуват нови фланелки на Партей, но с Якубу на гърба.