Олимпийските игри са свързани с години подготовка и сериозни разходи за страните домакини. Най-голямата част от тях отива за създаване на съоръжения за спортните състезания. В голямата си част те остават пустеещи след края на форума, но преди това предизвикват истинско възхищение.

По повод Летните олимпийски игри, на които ще е домакин след точно шест месеца, Токио построи нов, мултифункционален олимпийски стадион. Той е на мястото на стария национален, който бе съборен.

Официалното откриване бе на 21 декември 2019 г., а строителството му продължи три години. Размерите на игрището са 105 на 68 метра.

Капацитетът на стадиона е над 80 хиляди души. Архитект на мащабното съоръжение е Кенго Кума, а неговата цена е 1.4 милиарда долара.

Снимка 463304

Източник: GettyImages

Новият олимпийски стадион ще се използва за откриването и закриването на игрите, както и за всички състезания, които изискват писта и тревна настилка. 

Снимка 463308

Източник: GettyImages

Снимка 463305

Източник: GettyImages

Освен с него, Токио може да се похвали и с изцяло реновираната зала за хокей с 15-хиляден капацитет. Промяната е отнела половин година, но финалният резултат отговаря на всички високи очаквания.