Новината, че "Титаник" ще се завърне по киносалоните тази година, научихме още през лятото на 2022 г. Тогава обаче не знаехме кога по-точно ще се случи това.

“Титаник”, Кейт Уинслет, Леонардо ди Каприо и новата подобрена 3D версия на филма

“Титаник” се завръща по кината

25 години по-късно

Сега вече сме наясно, че филмът ще са завърти отново и у нас за Свети Валентин. Какво обаче е накарало режисьора Джеймс Камерън да избере тази дата, разкрива самият той в американско предаване.

По думите му е искал да направи нещо специално за 25-ата годишнина на филма, тъй като предполага, че за 50-ата няма да го има. Освен това според него има друго поколение хора, които не са гледали филма на кино, както и други, които е много възможно да изпитват носталгия по това да го гледат именно на кино.

Следващият въпрос за Джеймс Камерън е бил свързан именно с това коя да бъде датата. Най-логично му се е сторило това да е Свети Валентин. Всъщност за първи път "Титаник" излиза по кината няколко дни преди Коледа. Най-касовият му ден обаче се оказва именно 14 февруари, когато се празнува Свети Валентин.

Според Камерън това е разбираемо, но и необичайно за филм, който е на пазара от два месеца. "Така че това е празник на любовта. Това е и празник на филма, в същото време", споделя режисьорът.

Франсис Фишър, Кейт Уинслет, “Титаник” и корсетите, които актрисите е трябвало да носят за снимките на филма

Жертвите на Кейт Уинслет и Франсис Фишър за “Титаник”

Не бихме искали да сме на тяхно място

Той добавя още, че нито кадър от филма не е променен. Единственият нов елемент всъщност е добавеният Atmos звук, който преди не е бил наличен. Можем да очакваме "Титаник" отново по кината от 10 февруари, когато ще можем да го гледаме в 3D 4K HDR.