TimeHeroes - най-голямата платформа за доброволчество в България, и тази година ще раздаде традиционните си годишни награди "Героите".

За четвърти пореден път ще бъдат отличени добрите примери в помощ на доброволчеството. Мотото, под което ще премине кампанията, е "Героите ни трябват". Защото в последните месеци осъзнахме колко нужно ни е някой да ни подаде ръка, колко е важно да бъдем хора.

"Oт TimeHeroes вярваме, че геройството през 2020 г. е и в малките неща - от това да оставиш пазара пред вратата на съсед до това да не прегърнеш приятел за негово добро. Вярваме обаче, че има и хора, за които тази година не е по-различна, защото да помагаш за тях не е нищо извънредно. И преди, и сега. Ние търсим всички тях - и онези безбройни хора и организации, които са намерили своята кауза в ситуацията днес, и онези, дарили времето и уменията си в мисии, за които епохата няма значение."

Наградените през 2019 г.

Източник: TimeHeroes

Наградените през 2019 г.

Както и предишните три години, журито на наградите е от личности с активна гражданска позиция. На тях се пада отговорността да търсят, намират и оценяват вдъхновяващи и смели доброволчески истории, прояви и практики, които дават пример как един или няколко човека могат да повлияят върху даде кауза или пък цяла общност.

Ние също можем да вземем активно участие и да посочим кои са за нас героите, от които имаме нужда.

В срок до 20 декември на сайта на TimeHeroes можем да номинираме доброволци, неправителствени организации, компании и журналисти за техните добри дела, случили се в периода май 2019 г. - декември 2020 г.

Снимка 508910

Източник: TimeHeroes

Тяхната суперсила е, че използват времето си, за да помагат на останалите. А това не бива да остане незабелязано и неоценено, особено в година като тази. И в тяхна чест предстоят много вълнуващи инициативи, за които тепърва ще разберем.