Новината за смъртта на писателката Сюзън Мийчън е обявена на страницата ѝ във Facebook преди повече от две години. Тогава семейство, приятели и фенове е трябвало да се примирят с покъртителната вест и едва ли изобщо се очаквали изненадващия развой на събитията, който се разиграва сега.

Люсил Рандън, сестра Андре и тя ли е най-възрастният жив човек в света

На колко години е най-възрастният жив човек в света

Историята на сестра Андре

Всички са повярвали на новината за смъртта на писателката, която се смята, че е била публикувана от дъщеря ѝ. Оказва се обаче, че Сюзън Мийчън е всъщност жива, а публикацията с новината за смъртта ѝ - вече изтрита.

Преди време писателката е качвала постове с дълги текстове, в които обяснява за опити за самоубийство заради проблеми в кариерата си. Според някои тя е била тормозена от членове на книжната общност.

След предполагаемото самоубийство страницата ѝ във Facebook се ползва за популяризиране на работата ѝ, както и с цел да се помогне за предотвратяването на самоубийства. През цялото време всички са вярвали, че постовете са качвани от дъщерята на Сюзън Мийчън.

Новината, че писателката всъщност е жива, е обявена в The Ward, затворена група на писатели във Facebook, от човек, който твърди, че е авторът, използващ акаунта ѝ. В поста си той споделя, че милион пъти се е чудил как да направи разкритието и все още не е сигурен дали постъпва правилно или не.

Факт е обаче, че публикацията му е посрещната с негативна реакция от членовете на групата. Авторката Карън Хол, която е познавала колежката си Сюзън Мийчън преди смъртта ѝ споделя в пост, че би простила много неща, но не и някой да се преструва на мъртъв.

"Бях съсипана, когато чух, че се е самоубила. На стената ѝ имаше много публикации, уж от семейството ѝ, които обвиняваха книжното общество в тормоз към нея до такава степен, че тя да посегне на живота си. А тези публикации сега просто ги няма", споделя Карън Хол.

Диделфис на матката, двойна матка и историята на Ани Шарлот, която има два полови органа

Какъв е животът с две вагини

Историята на Ани Шарлот, която има диделфис на матката

В публикацията си тя разкрива още, че последната книга на уж мъртвата писателка е била издадена в нейна памет, и то с помощта на много хора, които в последствие са се оказали излъгани. Самата Коул признава, че отсега нататък много ще внимава с кого се сприятелява онлайн, пише People.