Изабела Блоу определено е сред личностите, за които има куп добри причини да знаем повече. Вероятно много хора не са чували името ѝ, но британката, която вече не е сред нас, е една от най-ярките личности в модната индустрия.

Джон Сингър Сарджънт - художникът, в чийто портрети модата е на първо място

Модата в картини - от пищни рокли и скандални деколтета до пеньоари и турски чехли

Необикновеното творчество на Джон Сингър Сарджънт

Тя е била моден редактор, стилист и истинска муза. А сега, 17 години след нейната смърт, животът ѝ ще бъде разказан в биографичен филм с участието на номинираната за Оскар актриса Андреа Райзбъро и любимката ни от "Игра на тронове" Емилия Кларк.

Двете ще играят съответно Изабела Блоу и светската дама Дафне Гинес, които са били най-добри приятелки и колежки. С режисурата на филма се захваща Алекс Маркс.

Озаглавеният The Queen of Fashion ще разкаже забележителната кариера на Изабела Блоу, включително работата ѝ като моден редактор на Tatler и откритието ѝ на иконите в индустрията Стела Тенант и Александър Маккуин.

Филмът няма да спести и трудностите, с които се е сблъсквала Изабела, нито дори борбата ѝ психични проблеми, които е имала през целия си живот. Въпреки тях обаче тя ще остане запомнена и като един от най-добрите откриватели на таланти в света на модата.

Изабела Блоу е родена в аристократично семейство и не се колебае много преди да започне кариерата си в модната индустрия. Впечатляващо е, че първата ѝ работа е в "модната библия" - списание Vogue, където се запознава със сегашния му редактор Анна Уинтур.

Докато работят заедно в офисите в Ню Йорк тя се сприятелява и с артистите Анди Уорхол и Жан-Мишел Баския. Следват години, в които Изабела работи и за списание Tatler и открива някои от най-значимите фигури в модата, като Александър Маккуин.

Колкото до работата на режисьора Алекс Маркс по филма, той издава, че се вълнува да разкаже историята на Изабела Блоу и да работи именно с актрисата Андреа Райзбъро.

Хелмут Нютон - фотографът, създал някои от най-сексапилните и подривни изображения в света

Хелмут Нютон - фотографът, създал някои от най-сексапилните и подривни изображения в света

Демонстрация на женско овластяване и еротични внушения

"Малко са актьорите, които имат нейната смелост, нейната виртуозност и нейното чисто сърце. Благословен съм да работя с нея и нямам търпение да я видя как съживява Иси", издава той пред Tatler.