Питър Джаксън, режисьорът на "Властелинът на пръстените", ще се заеме с нов документален филм за The Beatles. Режисьорът ще използва 55 часа непоказвани кадри от началото на 1969 г., предназначени за пълнометражната продукция Let It Be.

Филмът Let It Be от 1970 г. проследява процеса на репетиции и записи на песните от едноименния албум. В него се акцентира на отношенията между Джон Ленън, Джордж Харисън, Пол Маккартни и Ринго Стар, които са много деликатни в онзи момент, както и на разногласията им по много въпроси, които водят до разпадането на групата 18 месеца по-късно.

По думите на Питър Джаксън, зрителите на новата документална продукция ще станат свидетели на неизползвани до момента сцени от звукозаписния процес. Режисьорът твърди, че неговият филм ще покаже много повече от караници и разправии, а именно колко са се забавлявали четиримата музиканти, докато са работели по албума, въпреки надвисналата раздяла.

Снимка 403728

Източник: GettyImages

"Да гледаш как Джон, Пол, Джордж и Ринго работят заедно и създават от нищо песни, които сега са класики, е не само увлекателно, а и забавно, повдигащо духа и изненадващо задушевно", признава Джаксън пред NBC.

Какво общо имат Beatles и "Властелинът на пръстените"

Какво общо имат Beatles и "Властелинът на пръстените"

Повече, отколкото можем да си представим