Желанието за филмова адаптация на "Властелинът на пръстените", предложена от Beatles, отново бе изведена наяве, след като Луи Теру поиска от последователите си в Twitter потвърждение за валидността на историята.

Теру сподели поста на акаунт, който накратко очертава намерението на Beatles да направят филм "Властелинът на пръстените" през 60-те години на миналия век. В постът е добавено и, че Джон Ленън е искал да участва във филма като Ам-гъл. В крайна сметка обаче им е отказано разрешение да направят филма от автора Дж. Р. Р. Толкин.

Един от последователите на Теру дава повече информация за плановете, включително и факта, че Beatles са се обърнали към Стенли Кубрик, за да режисира филма и че Пол Маккартни е искал да играе Фродо. Ринго Стар и Джордж Харисън се надявали да бъдат съответно Сам и Гандалф.

А междувременно режисьорът на "Властелинът на пръстените" Питър Джаксън дава малко повече яснота по въпроса пред Wellington"s Evening Post.

"Това е нещо, което Джон Ленън движеше, но Дж. Р.Р. Толкин все още държеше филмовите права на този етап, а на него не му се нравеше идеята Beatles да правят филма. Така че той не позволи", споделя Джаксън и добавя:" Вероятно щеше да има някои добри песни, като част от саундтрака към филма".