Освен с по-добро настроение, началото на пролетта идва и с още добри причини да ходим по-често на театър. Театрална работилница "Сфумато" ни дава една такава с шестата си премиера за този сезон.

Prima Facie с Елена Телбис - премиера на новия моноспектакъл в „Топлоцентрала“

“На пръв поглед” - Елена Телбис в търсене на справедливост в Prima Facie

Актрисата поставя нов моноспектакъл на българска сцена

Най-новото на тяхната сцена е представлението "Свлачище" по Васил Балев. Негов режисьор е Григор Антонов, който този път работи с актьорите Александра Василева и Свежен Младенов.

Двамата са единствените и главни действащи лица в пиесата и както можем да предположим, ще ни потопят в една любовна история. В нея Мъжът и Жената са представени като двама уморени играчи. А играта им е винаги с нови правила съвсем не случайно - за да не умре любовта помежду им и да остане пламъкът жив.

Снимка 659454

Източник: Театрална работилница “Сфумато”

"Началото е разрушително. Парадоксът е, че рушиш, за да поддържаш здрава конструкцията. Играта e както при сумото - единият играч трябва да избута другия извън очертанията на терена. Мъжът или Жената трябва да изтласка другия извън рутината на връзката, извън полусънното повторение на дните. Всичко в тази игра е истинско, но прилича на измислено. Играта заприличва на танц", споделя режисьорът Григор Антонов за постановката.

Снимка 659453

Източник: Театрална работилница “Сфумато”

Част от екипа, отговорен за осъществяването ѝ на сцена, са също и Светослав Кокалов, който работи по сценографията, Петя Стойкова, на която са поверени костюмите, както и Христо Намлиев, композирал музиката.

Икар 2024: Кои са победителите на театралните награди

Кои са наградените с Икар за 2024 г.

Мария Каварджикова получи награда за изключителен принос

Премиерата на "Свлачище" е на 3 април от 19 ч. в Театрална работилница "Сфумато". Следващата дата на представлението е 27 април, а цялата информация за него е тук.