Утре, 14 февруари, е Свети Валентин. Отдавна по улиците мирише на червени рози и ароматни свещи. Отдавна във въздуха се носят балони във формата на сърца, като поредните знаци "Стоп", пред които се спираме и замисляме, че всички пак ще са влюбени и щастливи на Празника на любовта. А ние - пак ще сме сами...

Определено цялата тази разточителна романтика може да дойде в повече и на хората със здрави и щастливи връзки, които не смятат, че трябва да показват любовта си само в един ден.

Но ако сме необръзани в свят, обзет от светивалентинската еуфория, със сигурност ни трябва спешен план за оцеляване и на този 14 февруари. Ето няколко идеи как да преживеем Деня на влюбените без тежки емоционални травми и да превърнем дефекта (че нямаме гадже) в УАУ преживяване.

Снимка 466469

Източник: iStock

Глезене

Няма по-важно нещо от това да обичаме себе. Ако и без това нямаме друг за обичане на този Свети Валентин, то тогава защо да не си подарим приятно изживяване, с което да се обясним в любов на тялото и духа си.

Дали ще е СПА, масаж, нова прическа, татуировка или нова дреха, важното е да се почувстваме по-добре, както и да се подсетим, че нямаме нужда от човек, който да ни глези - и сами се справяме доста добре със задачата.

Трифон Зарезан

Ако не е единият празник, ще е другият. Имаме право на избор - или да пресушим няколко бутилки хубаво вино в приятна компания, или сами да се заемем с тази задача в уюта на дома.

Вторият вариант обаче създава предпоставка за дълбоки размисли на тема любов и за смисъла на живота, затова е по-добре да заложим на шумните наздравици.

Снимка 466470

Източник: iStock

Парти на необвързаните

Дали ще се лее вино или друга алкохолна напитка, важното е да се съберем с други себеподобни. Така ще си се оплакваме, ако решим, ще плюем по другия пол или пък ще развихрим фантазията си, говорейки за всичко, което мечтаем да направим с някой обект на желанията.

Само преди това трябва да си обещаем, че всичко си остава между нас си. Защото всички знаем как алкохолът развързва езика...

Детокс

Не, не говорим за диета по никое време, а за вечер на усамотение и игнориране на всички онези досадни хора, които следваме в социалните мрежи и които няма да се сдържат да не ни залеят със сладникави снимки и послания на Свети Валентин. А да не говорим колко кадри на годежни пръстени ни очакват...

Вместо да си причиняваме всичко това, можем да изберем любима книга или филм и да се насладим на собствената си компания. Както казват мъдрите хора, трябва първо да се научим да бъдем щастливи сами със себе си, за да можем да сме щастливи и с някой друг.

Снимка 466471

Източник: iStock

Свалки

Ако не можем да лишим интернет от присъствието си, може да се развихрим в някое от приложенията за запознанства. Там със сигурност ни чакат още необвързани, които се чудят как да запълнят часовете на този 14 февруари.

Дори нищо сериозно да не излезе от свалките, поне ще поглезим самочувствието си и ще си напомним, че все още сме на пазара. Пък правилният купувач може да ни чака и на най-неподозираното място.

Среща

Ако все пак искаме да се слеем с празничната лудница, но не искаме да бъдем единствената откачалка, която вечеря сама, можем да се въоръжим с добрата компания на някой верен приятел. Заедно може да се поглезим с празничното меню в някой ресторант или просто да хапнем любимата си пица. И ние сме хора, нали?!

Снимка 466474

Източник: iStock

Комедийно шоу

Смехът е най-доброто лекарство за всякакви сърдечни и любовни болежки. Затова дали сами, дали в приятна компания, се отправяме към някой комеди клуб, за да заменим сълзите от любовни разочарования с такива от смях.

Тренировка

Да се поизпотим едно хубаво навръх Свети Валентин винаги е добра идея. Дори да не говорим за горещи креватни занимания...

Групови занимания или тренировка у дома, няма значение. Важното е да се заредим с енергия и позитивизъм, а и с доза самочувствие, защото правим нещо за себе си и секси външния си вид. И със сигурност ще се намери кой да оцени усилията ни.

Снимка 466475

Източник: iStock

Сън

Каква по-добра идея от тази в петък вечер да си наваксаме със съня? Може да не ни звучи особено вълнуващо, но не само ще успеем да проспим сладникавата еуфория, а и ще направим едно добро на тялото си, вместо да злоупотребим със сладолед или чипс в момент на обзело ни отчаяние.