Нужно ли е да припомняме, че Stranger Things e абсолютният любимец на зрителите в Netflix? Все пак, да кажем отново, че сериалът вече завладя класацията на платформата, превръщайки се в най-гледаната ѝ англоезична продукция.

Stranger Things, Netflix и рекордът за гледаемост, който четвърти сезон постави според Nielsen

Никой не е над Stranger Things

Четвъртият сезон на сериала пречупи конкуренцията

Затова, съвсем очаквано е сега Netflix да иска да задържи интереса на феновете към вселената на Stranger Things. И изглежда, опитите им дават резултати.

Както вече знаем, премиерата на петия и финален сезон на сериала тепърва предстои. Но утехата след епичния край на фентъзи историята ще е новината, че създателите ѝ вече подготвят нов сериал, който ще бъде spin-off (сериал, произтичащ от вече съществуващ, но с акцент върху различни аспекти).

Братята Мат и Рос Дъфър са основали продуцентската си компания Upside Down Pictures и сега работят по няколко проекта за Netflix, пише Variety. Един от тях е именно spin-off-ът на Stranger Things.

Двамата обаче все още не разкриват какъв ще е сюжетът, като засега се знае само, че фокусът няма да бъдат добре познатите ни главни герои от оригиналния сериал, като Илевън или Стийв например.

Running Up That Hill, Кeйт Буш, Stranger Things, Netflix и как песента от 80-те счупи цели три рекорда и се превърна в хит на 2022 г.

Абсолютният музикален хит на годината

Коя е песента, която счупи цели три рекорда

"Мат и Рос са изключителни таланти с толкова ясна и конкретна визия. Всичко е в детайлите - неслучайно Stranger Things се превърна в епичен феномен на поп културата днес. Вълнуваме се да продължим да разказваме нови истории с тях, докато междувременно развиват компанията си Upside Down Pictures", споделят от Netflix.