Факт е, че смартфоните са неделима част от живота и ежедневието ни, въпреки че ги има от сравнително малко години.

Друго любимо за мнозина нещо е кучето. То е с нас от над 10 000 години, преди да го убедим да спре да е вълк и да дава лапа, а от тогава е наш най-добър приятел, пазач и партньор.

Въпреки дългогодишната си връзка с нас, кучето започва да губи стойността си, особено когато го съпоставяме със смартфона.

Снимка 497587

Източник: iStock

Проучване на телекомуникационната компания SimpleTexting измежду 1000 американци сочи, че 40% от хора биха се отказали от кучето си, но не и от смартфона си.

Прочетете изречението пак, преди да ви сервираме второ с подобно по нелепост съдържание - 42% от хората са готови да се разделят с интимните си партньори за месец, но не биха се лишили от мобилния си телефон за същия период.

Така стигаме и до процента на хората, които биха се отказали от секса за месец, но не и от смартфона - 53% от тях предпочитат да са "на сухо", отколкото да са без селфита и Instagram.

Снимка 497586

Източник: iStock

Нещо повече - 39% от хората биха се отказали от почивните и ваканционните си дни за цял живот пред това да се разделят с телефона си за месец.

Това са приоритетите на хомо сапиенс през 2020 г. - телефонът е по-ценен от кучето и партньора, а ваканциите и сексът са отживелица.

Алармата, кафето, социалните мрежи и вредните сутрешни навици, за които трябва да забравим

Вредните сутрешни навици, за които да забравим

За да не провалят целия ни ден

Дори не искаме да си помисляме за еквивалентни проучвания, които ще четем през 2030 г.