И тазгодишните награди Еми бяха раздадени и по традиция има както доволни от победителите, така и такива, които негодуват.

Ето кои са големите победители на наградите Еми 2024

Ето кои са големите победители на наградите Еми 2024

Холивуд отново отличи телевизионните звезди и сериали

Но това едва ли има някакво значение, особено за "Шогун" - сериалът, който се оказа най-големият победител от церемонията. И то не само на тази церемония, а изобщо.

Драматичният сериал на FX си тръгна с цели 18 статуетки от различните категории. И това се оказва нов рекорд за наградите Еми. Според The Hollywood Reporter, до момента нито един сериал не е печелил повече награди от "Шогун" в една година.

Снимка 682591

Източник: GettyImages

Миналата седмица сериалът счупи същия рекорд и на Creative Arts Emmys, където спечели 14 статуетки. Но да се върнем на основните награди Еми. Любопитното е, че до момента рекордът за най-много спечелени награди в една година се държеше от John Adams.

Според The Wrap, през 2008 г. сериалът на HBO е спечелил 13 статутки. И до този момент единствено Game of Thrones през 2019 г. се доближи до този рекорд. Тогава сериалът спечели 12 награди. А със своите 18 награди обаче "Шогун" просто задава нов стандарт.

Най-добре облечените актриси на наградите Еми 2024

Най-добре облечените актриси на наградите Еми 2024

Стил, класа и много диаманти

Успехът на първия сезон на сериала, който се изрази и във висок зрителски интерес, накара FX и Hulu да започнат работа по втори и трети сезон.