Шерика Де Армас е от от най-красивите жени в Уругвай. Ето защо тя с право и без колебание се явява на конкурса Мис Свят през 2015 г. И макар че не успява да влезе в челните 30 места на състезанието, което тогава се провежда в Китай, нейното участие е запомнящо. Още повече, че тя е само една от шестте 18-годишни претендентки за титлата.

Мис Лондон 2023 - как изглежда един конкурс за красота, когато участничките са без грим

Как изглежда един конкурс за красота, когато участничките са без грим

19 естествено красиви жени на един подиум

След участието си в конкурса, Шерика продължава да се занимава с мода, тъй като, както самата тя твърди, винаги е искала да бъда модел, независимо дали става дума за модел за красота, реклама или на модния подиум.

"Харесвам всичко, свързано с модата, и мисля, че в рамките на конкурса за красота мечтата на всяко момиче е да има възможност да участва в Мис Свят. Много съм щастлива, че ще мога да изживея това изпълнено с предизвикателства преживяване", казва тя преди време по повод участието си в престижния конкурс през 2015 г.

А извън модния подиум Де Армас започва да се занимава с дистрибуция на продукти за грим и коса и да посвещава свободното си време на организацията за борба с детския рак Pérez Scremini Foundation в родната си страна.

За съжаление обаче тази коварна болест застига самата Шерика. Това се случва преди две години, когато е диагностицирана с рак на маточната шийка. И за съжаление кралицата на красотата губи тежката битка. През изминалата седмица близките ѝ съобщиха пред медиите, че едва на 26 години Шерика Де Армас си е отишла от този свят.

Приятели и роднини отдадоха емоционална почит на паметта ѝ в социалните медии. Сред които и действащата Мис Уругвай Карла Ромеро, която изрази своето съжаление за случилото се с Де Армас, която я определя като "една от най-красивите жени, които съм срещала през живота си".

Ефективна ли е ваксината срещу човешки папилома вирус

Ефективна ли е ваксината срещу човешки папилома вирус

Борбата с вируса, който причинява рак на маточната шийка

Според данни на Центровете за контрол и превенция на заболяванията ракът на маточната шийка се превръща във все по-често срещано заболяване, особено при хората над 30-годишна възраст. И напомнят, че то може да бъде предотвратено и преодоляно с редовни прегледи и ваксина срещу HPV, предава New York Post.