Мат Лебланк направи големия си пробив в шоубизнеса с ролята си на Джоуи Трибияни в "Приятели", като определено това е изпълнението му, с което най-често свързван.

Кортни Кокс и Мат Лебланк за смъртта на Матю Пери

Как Мат Лебланк и Кортни Кокс се сбогуваха с Матю Пери

"Приятели" - те най-накрая започнаха да говорят

Но "Приятели" далеч не е единственият сериал, в който Лебланк е участвал, а вече ще можем да гледаме в родния ефир още един такъв - "Епизоди".

В него сюжетът проследява опитите на Шон (Стивън Манган) и Бевърли (Тамзин Грейг) да адаптират супер успешния си сериал "Момчетата на Лайман" за американската публика, защото той вече е пожънал успех във Великобритания.

Снимка 651171

Източник: bTV

Двамата обаче и представа си нямат, че продуцентите, които са поискали това от тях, никога не са гледали сериала им и нямат представа за какво става въпрос в него. И така Шон и Бевърли се виждат принудени да заменят актьора, който влиза в главната роля, с... Мат Лебланк.

Нещо, което не им се струва много правилно, защото ролята е на ерудиран и остроумен директор на училище на средна възраст, а Лебланк е свързан с образа на Джоуи. Той, от своя страна, е припамен не само от щедрото възнаграждение, но и от възможността да се завърне в телевизията.

Мат Лебланк, Марина Лебланк и трогателната история за дъщерята на актьора

Мат Лебланк, който заряза кариерата си, за да бъде с дъщеря си

Една трогателна семейна история

Премиерата на първи епизод на "Епизоди" е на 1 февруари от 23 ч. по bTV Comedy. Всяка делнична вечер ще бъдат излъчвани по два епизода и като цяло ще видим всички пет сезона, излъчвали ли се в американския телевизионен ефир в периода 2011-2017 г.