Малко след внезапната смърт на Матю Пери, колегите му от хитовия телевизионен сериал "Приятели" - Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиса Кудроу, Мат Лебланк и Дейвид Шуимър направиха съвместно изявление.

"Всички сме опустошени от загубата на Матю. Бяхме нещо повече от партньори в актьорството, бяхме повече от колеги. Ние сме семейство", се казваше в изявлението, изпратено до People. "Има толкова много за казване, но точно сега ще отделим малко време, за да скърбим и да се опитаме да превъзмогнем тази необозрима загуба."

"С времето ще говорим повече за него, но за момента не можем. Засега нашите мисли и нашата любов са със семейството на Мати, неговите приятели и всички, които го обичаха по света", казаха тогава те. 

Епизодът от "Приятели", който не вижда бял свят, заради Матю Пери

Епизодът от "Приятели", който не вижда бял свят, заради Матю Пери

Какво е трябвало да се случи с Чандлър и Моника

Няколко седмици след смъртта му "Приятели"-те започнаха един по един да се сбогуват със своя колега, като си спомнят с умиление за него с постове в социалните мрежи. Пръв го направи Мат Лебланк. 56-годишният ЛеБланк сподели емоционален и трогателен пост в Instagram, включващ снимки на двойката от снимачната площадка на ситкома на NBC.

"Матю, с натежало сърце казвам сбогом. Времето, което прекарахме заедно, честно казано е сред любимите моменти в живота ми", написа той. "За мен беше чест да споделя сцената с теб и да те наричам мой приятел."

Мат Лебланк продължава с думите: "Винаги ще се усмихвам, когато мисля за теб и никога няма да те забравя. Никога", продължава той. "Разпери криле и лети, братко, най-накрая си свободен. Много любов."

Матю Пери преди смъртта си - защо Кайти Едуардс смята, че наркотиците са причината за нея

Каква е причината за смъртта на Матю Пери

Какво разкри една от бившите приятелки на актьора

В заключение на поста Лебланк се пошегува: "И предполагам, че ще задържаш 20-те долара, които ми дължиш."

Лебланк и Пери дълго време бяха смятани за един от най-обичаните двойки най-добри приятели в телевизията. Феновете на сериала си припомниха колко харесваха комичните им ситуации, когато актьорският състав се събра отново през 2021 г., за да заснеме специалното издание на HBO Max "Приятели: Отново заедно". 

Да се сбогува с Матю Пери е готова и екранната му съпруга от Приятели - Кортни Кокс, която изигра Моника Гелър. "Толкова съм благодарна за всеки момент, който имах с теб, Мати, и ми липсваш всеки ден", започва публикацията си Кортни Кокс.

"Когато работиш с някого толкова близко, колкото аз с Матю, има хиляди моменти, които искаш да споделиш. Засега ето един от любимите ми", пише актрисата и пояснява, че дава предистория на видеото, което споделя със сцена от "Приятели". В сцената Рос Гелър (Дейвид Шуимър) влиза при Чандлър, който лежи в леглото. Той развълнувано споделя, че ще се жени този ден, но щом излиза от стаята, Моника изскача изпод чаршафите и пита дали Рос е знаел, че е там. По думите на Кортни Кокс, Чандлър и Моника е трябвало да имат само една нощ забежка в Лондон на сватбата на Рос и Ейми. Но поради реакцията на публиката това се превърнало в началото на тяхната любовна история.

анкета

Кой ще остане любимият ви герой от "Приятели"?

Виж резултати

Чандлър 28.3%

Рос 6.6%

Моника 4.7%

Рейчъл 13.1%

Джоуи 31.7%

Фийби 5.9%

Не знам за какво става въпрос 9.8%

"В тази сцена, преди да започнем да играем, той прошепна забавна реплика, която да кажа. Често правеше такива неща. Беше забавен и мил", спомня си с любов Кортни Кокс.

Матю Пери и Дженифър Анистън - защо между двамата не се е получило нищо

Невъзможната любов между Матю Пери и Дженифър Анистън

Защо между актьорите не се е получило

За момента Дейвид Шуимър, Лиса Кудроуи Дженифър Анистън все още запазват мълчание, вероятно скърбейки тихо за своя добър приятел.