В скорошното си интервю за Vanity Fair Чанинг Тейтъм излезе с доста смело твърдение - той заяви, че е най-добрият стриптийзьор сред актьорите. Вероятно смята, че цели три филма по темата му дават известно предимство пред колегите.

Дали това е така - ще преценят зрителите. Но докато чакаме "Професия стриптийзьор 3", който излиза по кината на 10 февруари, правим преглед на актрисите, играли стриптийзьорки.

Деми Мур в "Стриптийз"

Няма как да не започнем с едноименния филм от 1996 г., в който Мур играеше самотна майка, принудена да припечелва от танци на пилон. Тогава актрисата разкри, че подготовката за ролята й е коствала часове физически тренировки.

Салма Хайек в "От здрач до зори"

Технически - пилон няма. И отново технически - това се води филм на ужасите. Танцът на Хайек по оскъдно облекло и със змия около шията обаче остава една от най-секси сцените в историята. Вероятно Тейтъм е имало какво да научи от нея, докато са снимали "Професия стриптийзьор 3".

Джесика Алба в "Син Сити"

Явно Тарантино и Робърт Родригес имат афинитет към сцените със стриптийз. След съблазнителния танц на Салма Хайек, получаваме един по-различен от Джесика Алба пред погледа на Брус Уилис.

Линди Лоън в "Знам кой ме уби"

Вероятно това ще е единствената причина някой да гледа филм, който има оценка 3.6 от 10 в IMDb. Вероятно може и да си струва.

Дженифър Лопес в "Да свалиш Уолстрийт"

Тук не само Джей Ло, но и Констанс Ву, Cardi B и Лили Рейнхард демонстрират уменията си на пилон във филма по действителна история. И са страшно добри.