Светът става все по-поляризирано място, крайностите са във възход, а хората - все по-разединени около важните теми. Като например войната в Украйна. Тя стана причина една музикална легенда да отмени свои концерти.

Роджър Уотърс, Марк Зукърбърг, „Another Brick in the Wall (Part 2)“ и скандалът с авторските права за песента

Защо Роджър Уотърс нарече Марк Зукърбърг „идиот“

Изкуството да кажеш „не“, дори ако изгубиш огромна сума

Говорим за един от основателите на Pink Floyd - Роджър Уотърс, който няма да пее в Краков.

Според полските медии Уотърс е отменил два концерта в града, които би трябвало да се проведат на 21 и 22 април заради гнева на феновете му в Полша относно позицията му за войната.

А каква е тя? Уотърс, който стои зад един от най-знаковите албуми на 20 век "Стената", обвинява "крайните националисти" в Украйна за това, че са "вкарали страната си по пътя на унищожителна война". Думите са от официално писмо, което 79-годишният музикант изпраща до първата дама на Украйна Олена Зеленска, съобщават ни от AbcNews.

Спорните позиции на Роджър Уотърс продължават, защото през уикенда той съобщи в каналите в социалните си медии, че не е отменял концерти. "Не е вярно че аз или мениджърите ми са отменяли концертите ми в Краков, не сме", пише той. И допълва, че е наясно, че градската управа на Краков тази седмица ще обсъжда дали да не го обяви за персона нон грата.

Дали последното ще се случи, дали Роджър Уотърс ще представи все пак последното си шоу "This Is Not A Drill" в Краков и дали ще осъзнае доколко адекватна е позицията му спрямо войната в Украйна, предстои да разберем.