45-годишната Рийз Уидърспун е играла в десетки филми, но един от тях тотално променя живота й. Преди това обаче изпитва паник атаки в продължение на седмици.

Дейв Батиста, "Спектър" и защо актьорът мисли, че снимките на филма са били кошмар

Защо Дейв Батиста мисли, че снимките на "Спектър" са били кошмар

Когато графикът е претъпкан

Става въпрос за биографичния "Моята разходка в дивото" от 2014 г. по мемоарите на американската писателка Черил Стрейд. Тя изкачва сама прочутия Тихоокеански хребетен път в САЩ с обща дължина от 4270 километра, за да се възстанови от наскоро преживяна лична трагедия.

Явно наистина пътят е труден и дълъг, защото този туристически маршрут се оказва и най-голямото предизвикателство в кариерата на Рийз Уидърспун. И още преди да започнат снимките, тя се подлага на хипноза, за да се справи със страха от предстоящото изпитание.

В разговор с Трейси Елис Рос за списание Interview тя признава: "Бях толкова уплашена. Преди началото, три седмици получавах панически атаки".

Споменава и неудобните кадри, свързани с "голотата, сексуалността и употребата на наркотици". Но това, което я е притеснило най-много, са били безкрайните снимачни дни (точно 25 по нейните думи), в които е била сама пред камерата. Без участието на други актьори. Само тя, камерата и раницата й.

В крайна сметка мъките й не са били напразни. Защото казва: "Не знам дали някога ще работя толкова усилено, но филмът ме промени на клетъчно ниво".

Именно от тази роля Рийз научава много за живота. "Как ние като жени трябва да се спасим. Няма майка или баща. Няма съпруг", споделя още Уидърспун.