За никого не е тайна, че NBA е в пъти по-силно първенство от всички останали по света. Ето защо няма баскетболист, който да не мечтае да играе там.

Бобан Марянович, Никола Йокич, NBA и любовта между двамата сърби

Бобан и Никола - любов по сръбски

Бобан Марянович и Никола Йокич ни оправиха деня

Тази възможност, разбира се, не се отдава на всеки, но е факт, че през изминалия сезон европейски играчи обраха всички награди. Реал Мадрид е един от хегемоните в европейския баскетбол и би било много интересно да го видим как мери сили с отбори като Лос Анджелис Лейкърс, Голдън Стейт Уориърс и други.

Президентът на клуба - Флорентино Перес, е взел тази идея доста присърце. Пред Goal.com Перес сподели, че е отправил официално запитване към NBA за това мадридският гранд да стане част от Източната конференция.

От NBA обаче категорично са отхвърлили подобна възможност. Според Перес на този етап лигата не смята, че подобни експерименти са добра идея. Самият той отчита факта, че разстоянието между Мадрид и Ню Йорк е над 5600 километра, което доста повече от това между Голямата ябълка и Лос Анджелис например - по-малко от 4000 километра.

Заян Уилямсън, NBA, Jordan Brand и една от най-скъпите сделки в историята

Момче за милиони

Заян Уилямсън ще носи Jordan Brand и това струва много

Тази огромна разлика би причинила много затруднения при изготвянето на графика на срещите и пътуванията на отборите, както и на феновете.