The Miracle е 13-ият студиен албум на Queen, записан през 1988 г., в един изключително продуктивен период за групата. По думите на Фреди Меркюри групата тогава е записала цели 30 песни.

Брайън Мей на 75

Брайън Мей в 29 факта

Защото някой днес има рожден ден

И понеже не е имало как всички парчета да бъдат включени, някои от тях са били използвани като бонус парчета за оригиналното издание на CD-то.

В периода, когато Queen са записвали The Miracle, те са създали и още една, неиздавана досега песен. Тя се казва "Face It Alone", включва вокалите на Фреди Меркюри и в нея сега можем да чуем гласа му по един различен начин за първи път.

Добрите новини за музикалните фенове са, че парчето ще бъде включено в колекционерското издание на албума от 1989 г. The Miracle, което се очаква да излезе на 18 ноември, пише Variety.

По-рано обаче, още през юни, започна да се говори за песента. След изпълнението на Queen на концерта на платинения юбилей на кралица Елизабет II, Брайън Мей и Роджър Тейлър, създателите на групата, обявиха, че ще издадат "Face It Alone".

Пред BBC Radio 2 Роджър Тейлър сподели, че парчето е "малък скъпоценен камък от Фреди", за който съвсем били забравили.

"Прекрасен е", добавя Тейлър, а ние пък сме склонни да се съгласим с него.

Queen, Даяна Рос, Брайън Мей, Андреа Бочели и кой ще пее на концерта за платинения юбилей на кралица Елизабет

Изненадата, която Брайън Мей готви за кралицата

Какво да очакваме от концерта за платинения юбилей

Четириминутната песен е до голяма степен водена от емоционалните вокали на Меркюри, който лирично пее:

"Когато нещо толкова дълбоко, толкова далеч и широко пада до теб... Накрая, накрая / Трябва да се изправиш пред всичко сам."