Като едни от най-големите фенове на сериала "Приятели", искрено се изненадахме да научим, че точно нюйоркчани излизат на протест срещу него.

"Приятели" и 19 от най-известните гостуващи звезди в сериала

Най-известните гостуващи звезди в "Приятели"

От Брад Пит до Джулия Робъртс

Причината: 25-ата годишнина от емблематичния сериал, заради която спокойствието на хората, живеещи в нюйоркския квартал West Village, ще бъде нарушено. Ето и как.

Всички си спомняме известното кафене Central Perk, в което главните герои прекарваха по-голямата част от свободното си време. Спомняме си и прословутото им любимо диванче, което винаги беше свободно за тях. Именно то, не само че все още се пази, но и ще бъде изложено пред сградата, в която някога в сериала живееха Рейчъл, Моника, Фийби, Чандлър, Рос и Джоуи.

Идеята е на Warner Bross, които искат да почетат годишнината, но и да дадат възможност на всеки фен да седне на дивана и да почувства отново магията на сериала. Решението на компанията обаче разгневи много хора от нюйоркския квартал.

Причината е, че "Приятели" имат огромна маса фенове, които след няколко седмици несъмнено ще отидат в West Village, за да си направят снимка. А с тълпите ще дойдат и шумът, и врявата...

Все още няма заповед за затваряне на улицата, където ще бъде позициониран диванът, но вероятно тя е само въпрос на време. Не е ясно и каква точно ще бъде организацията с паркирането на автомобилите.

Жителите на West Village вече са направили подписка, с която настояват Warner Bross да променят плановете си, за да не ограничават движението на пешеходците и да се предотвратят евентуални инциденти, пише Independent.