Около Megalopolis - предстоящият филм на Франсис Форд Копола, напоследък се заформят доста противоречиви заглавия.

Megalopolis на Франсис Форд Копола - този филм ли е най-големият експеримент на режисьора

Megalopolis на Франсис Форд Копола - този филм ли е най-големият експеримент на режисьора

И защо първият трейлър бе свален

Най-напред се появиха твърдения, че никоя от големите разпространителни компании не е проявила интерес към проекта, а след като в крайна сметка стана ясно, че Lionsgate ще го дистрибутират, бе пуснаха трейлър, който обаче бързо се наложи да бъде свален.

Междувременно пък се заговори, че режисьорът си е позволявал своеволно и непристойно поведение на снимачната площадка.

През юли Variety публикуваха кадри, на които се вижда, че Франсис Форд Копола целува жени статистки по време на снимачния процес, а източник е разкритикувал липсата на "отдел "Човешки ресурси", който да държи нещата под контрол". Затова и се предполага, че не е имало жалби и никой не се е оплакал, нито докладвал за поведението на режисьора.

Рейна Менц - една от статистките, които Копола е целунал, е споделила пред Deadline, че той не е направил нищо, "с което да накара мен или когото и да било на снимачната площадка да се чувства неудобно."

За разлика от твърденията на Рейна Менц обаче, колежката ѝ от снимачната площадка Лорън Пагоне е разказала своята малко по-различна гледна точка пред Variety. "Бях в шок. Не очаквах да ме целува и прегръща така. Бях хваната неподготвена. И мога да ви кажа, че той дойде няколко пъти."

В свой материал Guardian са цитирали и изпълнителния копродуцент на филма - Дарън Деметре. По думите му по време на въпросната сцена, заснета в клуб, "Франсис се разхождаше из снимачната площадка, за да провери атмосферата в сцената, като даваше любезни прегръдки и целувки по бузите на актьорския състав и участниците на заден план... Не знам за оплаквания от тормоз или лошо поведение по време на проекта."

След като определи твърденията в материала на британското издание като "напълно неверни", Франсис Форд Копола обаче казва друго в свое интервю за Rolling Stone.

Попитан относно твърденията в статията на Guardian, режисьорът издава: "Младите жени, които целунах по бузата, относно новогодишната сцена, това бяха млади жени, които познавах."

Колкото до споменатите в Guardian и The Hollywood Reporter факти за значителния брой хора от екипа, които са напуснали филма по време на продукцията, Франсис Форд Копола отново явно се опитва да се защити с думите: "Истината е, че те търсеха нещо нередно."

Megalopolis - филмът на Франсис Форд Копола, който никой не иска

Megalopolis - филмът на Франсис Форд Копола, който никой не иска

Трейлърът не ни дава много насоки за сюжета

Премиерата на Megalopolis се състоя през май на филмовия фестивал в Кан. Очаква се да тръгне по кината в САЩ и Обединеното кралство на 27 септември, но не е ясно дали и кога ще има премиера и у нас.