Да проследиш цялото царуване на Елизабет Втора в сериал е амбициозна задача, с която Питър Морган се справя успешно до момента. Той е създателят на The Crown, в който гледахме не само случващото се в кралското семейство от 1952 г. насам, но и промените, които настъпват във Великобритания.

Шести и последен сезон на The Crown - първи кадри към героите в него

Краят за принцеса Даяна в The Crown наближава

Голяма трагедия е заложена в последния сезон

В края на тази година предстои да видим и последния сезон на The Crown, събитията в който стигат до 2005 г. "Това е начинът да имаме историческа перспектива, а не журналистическа", казва шефът на Netflix Тед Сарандос пред People.

Морган пък дава интервю за Variety, в което казва какви дълбоки емоции е изпитал по време на погребението на Елизабет Втора. "Точно защото всички го изживяха силно, трябваше да намеря начин, по който последният епизод да отразява смъртта на героинята, макар че (в сериала - б.а.) тя все още да не е починала."

Точно по какъв начин ще бъде направено това ще разберем чак след излизането на финалните епизоди. След смъртта на кралицата през септември 2022 г. Питър Морган каза: "The Crown е любовно писмо до кралицата и сега нямам какво да кажа, единствено да запазя мълчание и да изразя уважение."

Първите четири епизода на последния сезон на The Crown са в Netflix от 16 ноември, а останалите шест - от 14 декември.