Точно преди година Евън Рейчъл Ууд направи шокиращо признание за мнозина в шоубизнес индустрията - че е била малтретирана сексуално, физически и психически в продължение на пет години от Мерилин Менсън.

Евън Рейчъл Ууд, Мерилин Менсън и заплахите, които той е отправил срещу осемгодишния й син

Ново тежко обвинение срещу Мерилин Менсън

Певецът е заплашвал и детето на Евън Рейчъл Ууд

Phoenix Rising е документалният филм, в който актрисата ще разкаже в повече подробности за травмата, събитията, които я предшестват, както и за всички съдебни процедури, които е предприела.

34-годишната Ууд разказва, че са й били нужни години да признае дори пред себе си, че е била жертва на домашно насилие. Сега вече в ролята на оцелял от него и обвинител, тя застава на страната на всички останали жертви в подобна ситуация.

"Осъзнавам, че това е първият път, в който никой не се съмнява в думите ми, в който не ме поставят под съмнение и не трябва да се срамувам. За първи път всички ме чуват... Запитах се какво е това, което изпитвам и се оказа чувството, че са ти повярвали", казва тя в трейлъра.

Phoenix Rising ще излезе в две части по НВО. Първата ще бъде излъчена на 15 март, а ден по-късно зрителите ще могат да видят и втората.