Девет епизода - толкова беше нужно на "The Last of Us: Последните оцелели", за да си спечели милиони верни фенове по цял свят. Едва ли някой очакваше сериал, базиран на компютърна игра, да е толкова успешен.

"The Last Of Us: Последните оцелели", HBO, Крейг Мазин, Нийл Дръкман и плановете за втори сезон на сериала

Какви са плановете за втори сезон на "The Last Of Us: Последните оцелели"

Изненада, изненада...

Но явно комбинацията от доста актуалната тема за глобална зараза и последвал апокалипсис заедно с фантастичните актьори в главните роли - Педро Паскал и Бела Рамзи, успя да свърши чудеса.

Вторият сезон на сериала на НВО Мах се очаква да излезе чак през 2025 г. Въпреки това преди часове феновете му бяха доста развълнувани да видят първи кадри от него, макар и само два. Те бяха споделени в официалния Instagram профил на "The Last of Us: Последните оцелели".

На единия виждаме Джоел (Паскал) в нощна обстановка да разговаря с някого, който е в гръб. На другия пък е Ели (Рамзи), която се промъква въоръжена във вътрешността на сграда. Разбира се, нито един от двата ни издават по някакъв начин нещо за сюжета на втори сезон.

"The Last of Us: Последните оцелели" е базиран на играта The Last of Us, а действието се развива около 20 години след края на цивилизацията, каквато я познаваме. Джоел е натоварен със задачата да прекара 14-годишната Ели извън зоната на карантината. Привидно незначителната мисия се превръща в изпитание по оцеляване.

Първи сезон на "The Last of Us: Последните оцелели" е наличен за стриймване в НВО Мах.