През юли стана ясно, че близо 20 години след разпадането, оцелелите членове на Pantera тръгват отново на турне през 2023 г. Тогава от Billboard научихме, че Фил Анселмо и Рекс Браун са подписали договор с компанията Artist Group International, която до подготви турнето за Северна Америка.

Оказва се обаче, че легендарната метъл банда (или поне това, което е останало от тях) ще мине и през Европа. А за голяма радост на българските им фенове, една от спирките им ще бъде и България. Очакваме ги на 26 май 2023 г. в зала "Арена София".

Pantera е основана през 1981 г. в Арлингтън, Тексас, но световен успех достига в началото на 90-те години. Pantera е без съмнение една от най-великите метъл групи на всички времена с незабравими песни, между които несъмнено попадат "Cowboys From Hell", "Vulgar Display Of Power" и "Far Beyond Driven".

Тексаската банда продължава да вдъхновява множество музиканти по света и да поддържа искрата на любовта на милиони предани фенове по целия свят. В това число - и българската публика.

Официалната продажба на билетите започва на 25 ноември в 10 ч. сутринта, като цените ще бъдат от 80 до 160 лв. в мрежата на ticketstation.