Доста въпросителни има около тазгодишната церемония по връчването на Оскарите - най-престижната награда в света на киното.

Borat Subsequent Moviefilm, номинацията за Оскар и рекордът на Гинес, който филмът постави със заглавието си

Рекордът на Гинес, който Borat Subsequent Moviefilm постави

Много добре, както би казал самият Борат

И те идват най-вече заради пандемията, защото всички досегашни награди бяха раздадени онлайн и го нямаше онзи блясък, с който по принцип сме свикнали.

Но още преди няколко месеца организаторите на Оскарите дадоха да се разбере, че искат церемонията да бъде на живо и в залата да има хората, а не всичко да се случва с помощта на интернет и компютър.

Това беше и една от причините датата да бъде преместена по необичайно за церемонията време на годината - април. След като ни делят едва няколко дни от нея вече знаем и малко повече подробности.

Да, хора, които ще присъстват на живо, ще има. И не, те няма да носят маски. Или поне условно казано. Понеже церемонията ще се проведе в Лос Анджелис на закрито - се причислява към всеки един филм или сериал, който се снима напоследък.

Това означава, че хората в залата няма да носят маски, когато попадат в обсега на камерите. Но според Variety, когато има прекъсване за реклама, всички гости ще бъдат помолени да сложат предпазните си маски за лице.

Но все пак ще има ограничения в броя на хората, които ще бъдат в залата, защото те няма да бъдат няколко хиляди, както в нормални години, а едва 170. Обещанията са традицията за минаването по червения килим също да бъде спазена.

Netflix, Amazon Studios, Оскари 2021 и каква е равносметката след номинациите

Каква е равносметката след номинациите за Оскар

Има ли кой да се опре на Netflix

Но и тук има ограничения. Едва трима фотографи ще имат възможността да снимат звездите, като ще бъде ограничен и броят на медиите, които ще могат да взимат интервюта на място. А дистанцията между интервюиращ и интервюиран трябва да бъде поне два метра.